AŞIK OLUNACAK ADA SANTORİNİ


Santorini, Mikonos ve Rodos’la birlikte gemi turlarının en çok ziyaret edilen destinasyonları arasındadır. Daracık sokakları ve bu sokaklarda gezinen eşek taksileri ve birbirinden lezzetli yemekleri ile geleneksel Yunan kültürünü gemiden iner inmez Santorini’de hissedeceksiniz. Meşhur mavi damlı Agiou Mina Kilisesi’nin arkasından, masmavi ufka ve volkanik kayalara tutunmuş beyaz evlere bakan eşsiz manzara Santorini’nin özeti gibidir.  Özellikle Balayı tatili denildiğinde akla ilk gelen Beyaz Cennet Santorini. Her an denizin içindeymiş gibi hissettiren romantik beyaz manzara sahip terasların, şirin köyleri, huzur dolu atmosferi ile damak tadınıza uygun nefis şarapları tercih edilme için en başta geliyor. Denizden metrelerce yukarıda kuurlmuş volkanik bir dağda olan bu renkli ada masal kapısının ardından insanlaı kendine çeken büyülü bir rüya gibidir. Aşık olunacak bir ada burası, merdivenleri çıktıkça kalp atışınızı dahada hissedeceksiniz. Öyle ilginç süprizler yapılıyor ki Santorini'de saatlerce yürüme hissi uyandırıyor bedeninizde. Ada Fira ve Oia olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Zaman kavramını yitiriyor bu adada. Ilık esen rüzgarın tüm hücrelerinizi ele geçirmesine izin vermek, en güzel manzaraya doğru yola çıkmak, Leziz ege yemeklerinden tatmak ve telefirik ile Santori'nin güzelliklerine birde tepeden bakmak için tatil planınızı yapmalısınız. 


Ada'nın göz bebeği olan Oia, her tanıtımda gördüğünüz mavi kubbeli deniz manzaralarının gördüğü kiliselerin bulunduğu bir köy burası. Bir tepe üzerine kurulmuş Santorini otellerini burada bulabilirsiniz. Adanın her sokağı büyüleyici bir deniz manzarasına açılıyor. Mavi kubbeli kiliselerin yanında muhteşem doyumsuz bir manzaraya karşı ölümsüzleştirecek fotoğraflar çekebilirsiniz.  Gelelim Fira üzüm bağlarına Telefirik ile yapacağınız keyifli bir yolculukla Fira merkezine ulaşabilirsiniz. Adım adım gezebileceğiniz fotoğraflarla her anınızı ölümsüzleştirecebileceğiniz büyük bir kasaba burası ve tabi ki Adanın en lezzetli şaraplarını tadabilirsiniz. Damağınızda nefis bir tat bırakacağından hiç şüphem yok.


Kırmızı Plaj olarakta bilinen Vilhada Plajı, hiç bir yerde göremeyeceğiniz benzersiz doğası, ve sakinliği ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Burası adanın en sessiz bölümüdür. Cam gibi denizi ve huzur kokan atmosferi ile Santorinide'ki ilk duraklarınızdan biri olacaktır. Oia'nın alt kısmında kalan doğa harikası bir koy ve balıkçı kasabasıdır Amoudi. Sahil kasabasında yan yana dizilmiş bir çok butik balıkçı dükkanlarına rastlayabilir ve eşsiz rakı balık keyfini yaşayabilirsiniz. smiley  Taze balık çeşitlerini gördüğünüzde hemen ufak bir ouzo sipariş edin ve evrenin mucizelerinden olan bu adanın keyfini doyasıya çıkarın. Mutlaka bunlardan birinde mola verip, yöreye özgü yemeklerden, mezelerden denemenizi öneririz.


Ege Mutfağının en güzel, en çarpıcı örneklerini tadabileceğiniz yerlerdir kartpostal güzelliğinde ki Yunan Adaları. Santorini tatilinizin tatlar arasında yer alan; karidesli spagetti, ızgara ahtapot, taze balık çeşitleri en leziz damak tadınıza uygun yemeklerin başında gelir.  Buraya kadar gelirken alışveriş yapmadan dönmek olmaz. Yöreye uygun ürünlerden satın alabileceğiniz merkezler genelde Fira ve Oia köylerinde bulunuyor. Santori'nin bir film Platosunu andıran sokakları bir çok butik ve mağaza ile çevrili. Alışveriş yaparken zengin ve renki  hediyelik eşyalarda kendinizi kaybedebilirsiniz. Lav taşlarından yapılan müthiş takılar, ayrıca ünü bölge sınırını aşan şaraplardan da bir kaç çeşit alabilirsiniz. 
Kısaca Santorini her gezginin rotası olmalı diye düşünüyorum ve Keyifli tatiller diliyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

JAPONYA'DA GEZİLECEK YERLER

NORVEÇ'İN BAŞKENTİ OSLO

DÜNYANIN EN GÜZEL YERLERİ