SONBAHARIN EN ROMANTİK BALAYI ROTALARI


Evlilik hayalleri genellikle yazın tercih edilmesine karşın bir çok çift yaşadıkları güzel anılar adına tarih olarak sonabahar aylarını tercih edebiliyor. Yaz aylarında yapılan düğün sonrası tercih olarak balayı seçeneklerinde sayı oldukça fazla olmasına karşınsonbahar da  bu seçenekler azalmaktadır. Seçeneklerin azalması ile de çiftler umutsuzluğa kapılarak ya vazgeçiyor ya da emin olmadan karar vermek zorunda kalıyor. Çiftlerin hayatları boyunca akılda kalabilecek bir balayı rotaları için seçenekleri oldukça iyi değerlendirmeleri gerekmektedir. Balayı yapabilecek dünya çapında ki en iyi yerler elemesi yapılırken istedikleri mutlulukları yaşaması için her anlamda kendilerini doyuma ulaştırabilcek yerleri tercih etmeleri gerekmektedir.
Mevsim Sonbahar; hüzün zamanıdır demeyin. Soğuyan güneşe,sararan yapraklara aldanıp. Bir çokları için kavuşmadır. Düşen yaprakların üzerinde yürüken çıkan seslerden mutluluk duyuyor, tablo gibi bir manzaranın karşısında saatlerce oturuyor ve hiç bilmediğiniz ıssız sokaklarda el ele dolaşıyorsanız, şimdi tatile çıkmanızın tam zamanı.. Sonbaharın en romantik balayı  rotalarını sizler için derledik.

Balayınızı yaşayabileceğiniz listenin en başlarında yer alan aşıklar diyarı olarak bilinen Paris.. Seine Nehri üzerinde asma kilit takarak aşkınızı ölümsüzleştirebilir, Eiffel Kulesinin zirvesinde Paris'i ayaklarınızın altında seyredebilirsiniz. Avrupa kıtasının tek Disney parkını gezerek balayınıza eğlence katabilirsiniz.

Bir tek sonbaharda değil yılın her ayında aşk kokan bir şehir varsa işte orası kesinlikle Venedik olmalı. Dillere destan kanalları olan Venedik balayınıza oldukça romantik anların eşlik etmesini sağlayacaktır. Como gölünün dinginliğini, yemyeşil bitki örtüsünü, Capri'de patikaları ve dünyaca ünlü kayıklarıyla balayınızı ölümsüzleştrebilir ve makarna pizza lezzetlerini tadabilirsiniz.

Tarihle iç içe yaşayan romantik bir sonbahar rotasıda İspanya'dan. Görkemli binaların eşsiz manzarasıyla buluştuğu Barcelona sonbaharda gidilebilecek en romantik tatil rotaları arasında. Mükemmel lezzetler, büyüleyici adresler ve daha bir çoğunu bulabileceğiniz balayında İspanya'yı seçen çiftleri harikalar diyarı bekliyor. İsterseniz sadece Barselona'yı isterseniz Klasik İspanya tıurları ile Barselona, Valencia ve Madrid'e gidebilirsiniz.

Dünyanın çok kültürlü şehirlerinden olan Amsterdam, bünyesinde hem tarihi hemde doğal güzellikleri barındırıyor. Üstelik tüm turistik duraklarına yürüyerek kolayca ulaşılabiliyor. Havaların ılık estiği, geçiş mevsiminde bambaşka görünüme bürünüyor. Sonbahar aylarında Amsterdam'da yapabileceğiniz pek çok sosyal aktivite mevcut. Örneğin; bisiklet kiralayarak Dam meydanını sakin ve huzurlu şekilde gezebilir, kanal turu yapabilir ve ya Vondelpak'ta eşiniz ile birlikte yeşilliğin tadını çıkartabilirsiniz.

Brugge, Belçika'nın Batı Flandra bölgesinde ki en özel şehirlerden bir tanesi. Saklı kalmış cennet diyarlarından olan kent, Venedik'i andıran kanalları, Arnavut kaldırımlı sokakları, Orta Çağ mimarisini yansıtan mimari eserleri ve yemyeşil güzellikte ki parkları ile masalımsı bir izlenim uyandırıyor. Aşıklar Gölü, Belfry Kulesi, Aziz Savador Katedrali ve Grote Markt gezebileceğiniz duraklardan birkaçı. Ayrıca tatil dönüşünüzde bölgenin meşhur çikolatalarından almayı da unutmayın.

Görkemli binaların arasından geçen Danube nehri aşkı yaşamak isteyenlerin kaçırmaması gereken bir durak. Bir nehir şehri ikiye nasıl bölünebilir bir hayal edin. Budapeşte'de buna şahit olacağınız eşsiz yerler gizli. Balayı tatilinizi kısa bir kaçamakla taçlandırmak istiyorsanız sevdiğinizle birlikte Budapeşte'ye doğru yola çıkabilirsiniz. Dört mevsim tatil imkanları sunan bu şehirde tatilinize keyif katabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

JAPONYA'DA GEZİLECEK YERLER

NORVEÇ'İN BAŞKENTİ OSLO

DÜNYANIN EN GÜZEL YERLERİ