SONBAHARDA YAPILACAK EN İYİ 10 AKTİVİTE


BALONDAN AT SAFARİYE
Türkiye'nin en çok turist çeken yerlerinden olan Kapadokya'ya bugüne kadar gitmediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz. Dünya Mirası listesinde yer alan bölgede balon turu, at safari, bisiklet ve trekking gibiaktiviteleri yapabilirsiniz. Kayalara oyulmuş konforlu otellerde konaklamak da eşsiz bir deneyim sunuyor.  Dünya da eşi benzeri olmayan bir coğrafyanın  peribacaları, yüzlece yıllık taş kiliseler ve gündoğumu ile havalanan rengarenk balonlarla süslenmiş masal kenti.

KANYON YÜRÜYÜŞÜ
Anadolu'nun az bilinen güzelliklerinden Kapıkaya kanyonu şehir merkezinden 20 Km uzakta. Korkuluklarla tehlike riskinin minimuma indirildiği bölge nehir, şelale ve endemik bitkinin minimuma indirildiği bölge nehir, şelale ve endemik bitkilerle keşfedilmeyi bekliyor. 

DALIŞ ZAMANI
Suyun altında ki gizemli dünyayı keşfetmeye ne dersiniz? Kaşta ki 21 farklı dalış noktasının hangisinden dalarsanız dalın maviliklerin içerisinde deniz canlıları, mercanlar ve büyüleyici batıklar sizi karşılayacak. Şanslıysanız caretta carettaları görebilirsinizsmiley Sahilde çok sayıda Profesyonel dalış okulları mevcut.

SUYUN GÜCÜ
Gürül Gürül akan akarsularda kürek çekmeye, ıslanmaya eğlenmeye ve ekip ruhuna hazır olun. Muğla Dalaman çayı, Artvin Çoruh Nehri, ve ya İstanbul'a bir saat uzaklıkta ki Düzce Melen çayı bu adrenalini yaşayabileceğiniz en güzel yerler.

HASAT VAKTİ
12. Ayvalık Uluslar arası Zeytin Hasat günlerine katılıp sağlık kaynağı zeytin ve zeytinyağının toplanışından sofraya yolculuğuna tanık olacaksınız. 

SONBAHARIN BİNBİR RENGİ
Doğa Cennetinde, ağaçların altında, kuş seslerinin eşliğinde ve yedi gölün manzarasında konaklayın. Çadırınızı kurun, fotoğraf makinenizi boynunuza takın ve doğanın cazibesine kendinizi bırakın.

MEZOPOTOMYA RÜYASI
Mezopotamya Ovası'nın uçsuz bucaksız güzelliği, tarihi taş ve dar sokakları görkemli  kalesi, konakları, çarşısı semavi dinlere ait ibadethaneleri ile Mardin bir film Platosunu andırıyor. Fotoğraf makinenizi alıp keşfe çıkarak hayatınız boyunca unutamayacağınız kareler çekebilirsiniz. Etle yapılan dobo, zingil tatlısı, mırra kahvesi gibi yöresel lezzetleri de tadmadan dönmeyin.

MAVİ VE YEŞİLİN BULUŞMASI
Likya yolunda yürüyüş dünyanın en uzun 10 trekking parkurundan biri olan Muğla Fethiye'den Antalya'ya uzanan yolda 18 Likya kenti, yeşille Akdeniz'in enfes manzaraları bulunuyor. Bolca yürüyüş yapabilir, keyif dolu izlenimlere şahitlik edebilirsiniz.

TARİHLE YÜZ YÜZE 
Yaz günlerinde aşırı sıcaklardan dolayı gezmekte zorlanılan antik kenti görmenin tam zamanı. MÖ. 5yy.' da inşa edilen kent güzellik tanrıçası Afrodit'e adanmış. dünya Mirası listesinde Afrodias, Ara Güler'in fotoğrafları sayesinde dünyada tanınır hale geldi. Tapınak kalıntıları, antik tiyatrosuyla görkemini koruyor. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

JAPONYA'DA GEZİLECEK YERLER

NORVEÇ'İN BAŞKENTİ OSLO

DÜNYANIN EN GÜZEL YERLERİ