GÜNEY KIYI AMALFİDE YAZ TATİLİ

Denizin ve güneşin kucaklaştığı bölgelerde, neşenin ve dostlukların doyasıya yaşandığı tatillerden biri İtalya’nın  Güneyinde yer alan Amalfi kıyıları, Sorrento ve salerno arasında uzanan kıyı boyunca sırasıyla Positano, Praiano, Conca Dei Marini, Amalfi, Atrani, Ravello, Minori, Maiori ve Vietri Sul Mare gibi küçük, denize bakan dik yamaçlarda, her virajda karşınıza çıkan ayrı bir kasaba, limon bahçeleri ve her adımda unutulmaz manzaralarıyla yazımızda Amalfi’ye yer verelim. Amalfi Kasabası için Napoli’nin güneyinin en güzel yerlerinden biri desem yanlış olmaz. Yamaçlara güzelce konuşlandırılmış evler, rüzgarlı ve dar sokaklar bitmek bilmeyen bir güzellik sunuyor bu şirin kasaba.Sorrento Yarımadası’ndan başlayıp kıyı boyunca devam ettiğinizde bu kıyıların en güzel kasabaları olan Positano, Amalfi ve Ravello’yu karşınızda buluyorsunuz. Amalfi kıyıları boyunca uzayan nefis manzaralı yollar Positano’dan sonra sizi Amalfi’ye ulaştırıyor. Bugün yamaçta sıralanan evleri, nefis manzarası, bahçelerini süsleyen mis gibi kokan limon bahçeleri, zeytinlikler ve üzüm bağları ile her yıl milyonları kendisine çekiyor. Deniz ile yüksek dağlar arasında kalan bir bölgede kurulmuş olan Amalfi, şahane deniz manzarası, huzurlu ve güzel sokaklarıyla zamanda yolculuk yaptırıyor. Amalfi, göz alıcı butik otelleri, şık restoranları ile  Güney İtalya sahillerinin en pahalı destinasyonların başına yerleşti.


Duomo Meydanı nefis kafeleri, rengarenk hediyelik eşyalar satan dükkanları ve şekerlemecileriyle tüm gün boyunca kasabanın kalbinin attığı yer. Şehrin kalbinin attığı ve merkez olarak kabul edilen Piazza Duomo’dan her yere ulaşmak mümkün. Belediye Müzesi’nin bulunduğu Palazzo Morelli’de Akdeniz Bölgesi’nde kullanılan, Amalfi’de 10. yüzyılda yazılan deniz hukuku kitabı Tavola Amalfitana’yı görebilirsiniz. Göz alıcı The Duomo Sant’Andrea katedrali bu meydanda yer alıyor.


1266’da yapılan Chiostro del Paradiso da Ortaçağ mimarisinin en güzel temsilcilerinden. Sant’ Andrea Katedrali’nin arkasındaki bahçe içerisinde yer alan Arap stili mimarideki Chiostro del Paradiso manastırını da ziyaret edin. Gotik kemerleri, beyaz sütunları ile görülesi bir yer.


Hediyelik eşya olarak düşünülebilecek el yapımı kağıtlar, Amalfi’nin yüzyıllardır sürdürdüğü bir gelenek ve Vatikan’da bile kullanılıyor. Avrupa’da ki en eski kağıt üreticisi Amatruda, şehir merkezinde yer alıyor. Şehrin tepesine kurulu, Kağıt yapım tarihine dair bilgilerin yer aldığı Kağıt Müzesi ile müzenin hemen yanında bulunan ve kağıt yapımında kullanılan değirmen millerinin yer aldığı Değirmenler Vadisi görülecek yerler arasında. Tepeler arasında bir nehir yatağına da sahip olan vadiden ilerledikçe orman ve şelalelerle karşılaşılıyor.
İtalya'nın kıyılarına adını veren Amalfi kasabası yüksek kayaların üzerinde ki rengarenk evleri, turkuaz denizi, kıvrımlı dar sokakları,etkileyici manzaraları ve bakımlı bahçeleri ile bölgenin en popüler yerleri arasındadır. Bir yandan dik yamaçlara inci gibi dizilmiş rengarenk evler, evleri süsleyen begonviller, limon ağaçları masmavi denize nazır nefis manzara, şirin sokaklar gerçekten iç açıcı bir manzaraya sahip. Yamaçlara güzelce komumlandırılmış evler, rüzgarlı ve dar sokaklar bitmek bilmeyen bir güzellik sunuyor bu şirin kasaba. Sorrento yarımadasından başlayıp kıyı boyunca devam ettiğinizde bu kıyıların en güzel kasabaları olan Positano, Amalfi ve Ravello'yu karşınızda buluyorsunuz. Deniz ile yüksek dağlar arasında kalan bir bölgede kurulmuş olan Amalfi şahane deniz manzarası huzurlu ve güzel sokaklarıyla zamanda yolculuk yaptırıyor adeta sizlere. Napoli Körfezinin güneyine uzayan Amalfi sahilleri, denize dik yükselen dağlara oyulmuş irili ufaklı kasaba ve köyleri ile şüphesiz Avrupa'nın en muhteşem ve gösterişli sahili, İtalya'nın en etkileyici manzaralarına tanıklık edilebilen Amalfi kıyıları, keyifli bir İtalya rotası olacağı kesin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

JAPONYA'DA GEZİLECEK YERLER

NORVEÇ'İN BAŞKENTİ OSLO

DÜNYANIN EN GÜZEL YERLERİ