PARİSTE GECE YARISI


Paris'in eşsiz güzellikleri ile arka planda kulakların pasını alan bir Müzik eşliğinde başlayalım yazımıza.  Seine Nehri’nin kenarında kurulan Paris, büyüleyici atmosferi ile her ziyaretçisini etkilemeyi başarıyor ve dünya çapında ‘romantizmin başkenti’ olarak tanınıyor.  Ev sahipliği yaptığı Eiffel Kulesi, Notre Dame ve Champs Elysees Caddesi gibi anıtlara baktığınızda bunun nedenini anlamak kolay, ancak Paris'in asıl gizemi küçük ayrıntılarda yatıyor. Küçük kafeler,taş kaplı sokaklar, her biri tablo güzelliğinde mahalleler, avangart sanat galerileri.. Bunların hepsi, bir araya geldiğinde dünyanın en güzel şehirlerinden birini oluşturuyor. Paris'in uluslararası bir üne kavuşmasının nedeni ise neoklasik mimari üslubu ile şekillenen moda ve sanatıdır. Şehrin bölgelerini ve büyük parklarını keşfetmenin en iyi yolu yürümektedir. Sanat Severler için ise, sanat galerileri, müzeler en doğru adreslerdir. 




Modanın ve Lüksün şehri olarak bilinen Paris'in simgesi Eyfel Kulesidir. Şehirde Eyfel Kulesinin yanı sıra çok sayıda gezilecek yer bulunmaktadır. Lauvre Müzesi, Notre Dame Katedrali, Orsay Müzesi, Sacre Coeur bazilikası bunlardan bazılarıdır. Paris denince dünyanın büyük bir bölümünün hafızasına kaydedilmiş bu efsane yapı canlanır. Paris denilince akıllara ilk olarak şehrin dünyaca ünlü simgesi olan Eyfel Kulesi gelir. 324 metre yükseklikteki Eyfel, Paris’in değil dünyanın en en ünlü ikonik yapılarından biri. Üzerinde 3 adet seyir platformu olan kule üzerinden gece ya da gündüz muhteşem Paris manzarasını seyretmeden şehirden ayrılmayın. Akşam hava karardıktan sonra  her saat başı 5 dakika boyunca göz kırpan yıldızlar şeklinde aydınlatılan kulenin seyri ise bir başka güzel. 

Sahip olduğu mimarisi ile tam bir Gotik şaheser olan Notre Dame Katedrali, ülkenin en güzel ve tarihi kiliselerinden biri. Eyfel Kulesi’nden bile fazla ziyaret edilen katedralin en önemli bölümleri; Batı Cephesi, Gülpencereler, Bakire Taçkapısı, Uçan Payangalar, Galerie des Chimeres, Kuleler ve Hazine. Olağanüstü mimarisi olan bu katedral sizin de gezi listenizin ilk sıralarında olsun.

Dünyanın en önemli müzeleri arasında üst sıralarda yer alan Louvre Müzesi özellikle sanatseverler için kaçırılmaması gereken bir yer. Yaklaşık 35.000 adet objenin sergilendiği müzenin en bilindik eseri Leonardo Da Vinci’nin ünlü eseri Mona Lisa Tablosu. Müzedeki en önemli eserleri gezmek bile çok uzun süre istiyor bu nedenle gezi planınızı yaparken zamanlamaya özen gösterin.


Paris’in ünlü müze ve kiliseleri kadar bilindik olan yerlerinden biri de Disneyland parkı. Şehir merkezine 32 km uzaklıkta yer alan eğlence parkı, yalnızca küçükler için değil aynı zamanda büyükler için de çok keyifli vakit geçirebilecekleri güzel bir yer. Parka bireysel olarak kolayca gidebileceğiniz gibi düzenlenen turlara katılarak da gidebilirsiniz. Disneyland gezisi için en az 1 tam gününüzü ayırmanız gerektiğini unutmayın. Özellikle çocuklu aileler Disneyland’ı Paris gezilecek yerler listesine ekleyebilir.


Montmartre Tepesi’nde yer alan ve beyaz travertenleri ile muhteşem bir görünümü sahip olan Sacre Coeur Bazilikası Paris’in en önemli dini yapıları arasında yer alıyor. Yapılış tarihi bakımından eski olmasa da bazilika günümüzde Paris’in en güzel simge yapılarından biri. Kilisenin bulunduğu noktadan Paris manzarası ise ayrı güzel.


Dünyanın en bilindik ve lüks bulvarlarından olan Şanzelize Caddesi Paris’in en önemli yerlerinden biri. Cadde başında yer alan Zafer Takı da en az cadde kadar öneme sahip bir tarihi yapı. Dünyaca ünlü moda markalarının lüks mağazalarına, ünlü kafe ve restoranlara ev sahipliği yapan Şanzelize boyunca dolaşıp uygun fiyatlı yerlerde bir şeyler yiyip içebilirsiniz.
Göz alıcı ışıklar, zarif kadınlar, modanın kalbinin attığı vitrinler, romantizmin sözlükteki karşılığı, yaşayan ama yaşlanmayan şehir Paris... Fransa’nın gözbebeği, haklı ününü yüzyıllar geçse de koruyacağa benziyor. Sen Nehri’nin süslediği şehir, ilk başlarda küçük bir balıkçı kasabası iken şimdilerde Avrupa’nın moda, sanat ve kültür merkezlerinden biri. Neoklasik yapılar arasında başlayan geziniz Gotik yapılarla süslenebilir ve hatta 17. Yüzyıl’a doğru uzanabilirsiniz. Gotik mimarinin harikalarından biri olan Notre Dame de Paris, tüm heybetiyle gökyüzüne baş kaldıran Eiffel Kulesi, tarihin farklı dönemlerine ışık tutan eserleriyle Louvre Müzesi şehrin zarafetine damgasını vuran yapılar olarak dikkat çekiyor. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

JAPONYA'DA GEZİLECEK YERLER

NORVEÇ'İN BAŞKENTİ OSLO

DÜNYANIN EN GÜZEL YERLERİ