MODERN YAPININ MİSTİK DOKUSUYLA BULUŞMASI HONG KONG


Modern gökdelenlere eşlik eden yüzlerce yıllık tapınakları ile modern batının mistik doğuyla buluşmasının en belirgin örneğidir ülke. Daha önce tanımadığınız lezzetler, Uzak Doğu’nun görkemli yapıları ve sıcakkanlı insanlarıyla mutlaka tanışmalısınız. Bangkok’un ve Pattaya’nın muhteşem doğasında huzuru bulabilir, Hong Kong’da büyük şehirlerin renkli dünyasında kendinizi kaybedebilirsiniz. Uzak Doğu’nun masalsı diyarlarına yolculuk yapmak, yepyeni kültürler ve bambaşka diyarları keşfetmek için hazır mısınız?

Hong Kong'ta yüzyıllar boyu Çin yönetimi ile yoğrulmuş kültürü, 150 yıl boyunca hüküm sürmüş İngiliz sömürgesinin etkileri izlemiş. Uzak Doğu’nun en köklü medeniyeti Çin’e ait kültürün 5000 yıllık köklü geçmişi 100 yıldan fazla hüküm sürmüş İngiliz Koloni etkisiyle harmanlanıyor Hong Kong’ta... Merdivenli caddeler, koloni dönemi binaları, tarihin izlerini taşıyan müzeler ve modern cam gökdelenler misafirlerine bu zengin geçmiş hakkında detaylı fikir verebiliyor.


Victoria Zirvesi, 554 metre yüksekliği ile Hong Kong’un en yüksek noktasıdır ve şehrin en çok ziyaretçi çeken noktalarından biridir. Her yıl yaklaşık 7 milyon kişi tarafından ziyaret edilen tepe üzerinden Hong Kong manzarası gece, gündüz ayrı güzeldir. Tepede bulunan en çok ziyaretçi alan noktalardan biri Tepe Kulesi’dir. Şehirdeki en sıra dışı binadır ve Hong Kong’un sembollerindendir. Farklı katlarda yer alan teraslardan şehrin manzarası bir harikadır. Victoria Zirvesi üzerinden fotoğraf çektirmeden şehirden ayrılmayın.

Hong Kong’un en otantik yerlerinden olan Man Mo Temple, şehirdeki en eski tapınaktır. Tapınakta iki tane figür kutsallaştırılmaktadır. Bu figürler Edebiyat Tanrısı ve Savaş Tanrısı’dır. Tapınağa ibadet için gidenlerin dilekleri genellikle akademik ve eğitimsel başarı içindir. Tapınak, 1848 yılında Hong Kong İngiliz kolonisiyken Taoistler tarafından inşa edilmiştir. Tapınak içerisinde bu iki tanrı ve hayatlarını tasvir eden figürler bulunmaktadır. Yoğun tütsü kokusu bulunan yer şehrin en ilginç ve dikkat çekici yerleri arasında yer alıyor.


1993 yılında tamamlanan büyük buda heykeli, Tian Tan Buddha Po Lin Manastırı’nda bulunmaktadır. 10.00 – 17.45 arasında ziyarete açık olan dünyanın en büyük bronz buda heykelini ziyaret edebilirsiniz.


Hong Kong Adası‘nda yer alan Hong Kong Park, şehrin gürültülü yaşamından uzaklaşıp biraz soluklanmak için çok ideal bir yer. Girişin ücretsiz olduğu park her yıl yaklaşık 1 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor. Park, gerek tasarımı gerekse sunduğu hizmetler nedeniyle birçok ödüle layık görülmüştür. Park içerisinde irili ufaklı gezilebilecek bir çok yer bulunmaktadır. En çok ilgi gören noktalar Spor Merkezi ve Konservatuar bölümleridir. Fakat görsellikle sanata, antik Çin porseleni gibi konulara ilgi duyuyorsanız Görsel Sanatlar Merkezi ya da Çay Evi ilginizi çekebilir. Hong Kong Park’ı çocuklarınız ile ziyaret edecekseniz çocuk oyun parkı favori yerlerinizden olabilir. Mimariye ilgi duyuyorsanız en az 100 yaşında olan İngilizlere ait askeri yapıları görmeniz tavsiye edilir. Eğer sadece rahatlamak ve dinlenmek istiyorsanız bahçe kısmını tercih etmelisiniz. Parkta vakit geçirirken bir şeyler yiyip içmek isterseniz park içerisinde üç yemek bölümü bulunmaktadır. Bunların yanı sıra parkın farklı yerlerinde küçük büfeler de bulunmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

JAPONYA'DA GEZİLECEK YERLER

NORVEÇ'İN BAŞKENTİ OSLO

DÜNYANIN EN GÜZEL YERLERİ