EGZOTİK VE RENKLİ MANZARALARDA BALAYI


İşte Mutlu Son.. Egzotik bir iklimde ömür boyu anımsanacak romantik bir tatil deneyimine ne dersiniz? Şimdi yeni bir hayata başlıyorsunuz. Hayatınızın en güzel tatiline balayına çıkıyorsunuz. Balayı seyahatlerinde genellikle bol güneşli beldeler ilk tercihte yer alırlar. Yeni evli çiftlerin balayında öncelikli tercihi uzak ve tropik romantik adalardan yana. Maldivler'den Mauritius'a; Bora Bora'dan Yunan Adaları'na kadar en beğenilen tropik adalarda görebileceklerinizi ve yapabileceklerinizi bir araya getirdik.


Cennetten bir köşe, egzotik bir rüya’da  denilebilir.  Hint okyanusunun turkuaz suları, sonsuz palmiye ağaçları, ve renkli tropikal bahçeleri, Seyşeller’in ünlü bir balayı mekanı olmasına yetiyor. Yeni evli çifler için Cennet bir köşe olan adalarda, deniz mahsulleri ile yapılmış  leziz yemekleri deneyimle fırsatı sunuyor ve lüks otellerde çiftler en özel anların tadını çıkarıyor. Le Morne Dağı’nın görkemiyle büyüleneceğiniz Mauritius pırıl pırıl mavi suları ve doğa harikası manzarasıyla balayı için Doğu Afrika alternatifleri arasında yer alıyor.


Beyaz kumsalları, okyanus mavisi suları ile Doğanın ustalık eseri Maldivler;Seyahat severlerin en çok tercih ettiği balayı noktalarından birisi olan Maldivler’de kendinizi okyanus manzaralarını sunan egzotik adalarda sadece sizin kullanacağınız havuz, havuzdan doğrudan okyanusun berrak sularına geçme şansı, gün doğumunu ve gün batımını isterseniz okyanus üzerindeki hamaktan, isterseniz de en güzel kumsallardan izleme şansını seyahat severlere sunuyor. 


Yaşam izlerinin M.Ö. 2000’lere dayandığı Bali’de tanrıların heykelleri, tapınaklar, yanardağ kalıntıları bolca karşınıza çıkabilir. Egzotik bir ada Bali. Güneşi, dağları, çiçekleri ve hatta insanları ile bunu adaya ayak bastığınız andan itibaren hissedeceksiniz. Endonezya’nın bu büyülü bir o kadar da mistik adasında balayı turizmi oldukça gelişmiş durumda.Otellerin oldukça gösterişli ve konforlu olması da balayı çiftlerinin tercihlerinde bu adanın ilk sıralarda yer almasının bir diğer nedeni. Romantik ortamının yanı sıra tam bir doğa harikası olan adada yapılacak birçok da aktivite var. Ana Tapınak olarak kabul edilen Pura Pesakih, adanın simgesi olan Kutsal Tapınak Tanah Lot, iyileştirici gücü olduğuna inanılan Kutsal Su Tapınağı, Mengwi Kraliyet Tapınağı görebileceğiniz yapılar olarak dikkat çekiyor.


Güney Pasifte Fransız Polinezyasında bulunan bir cennet ada Bora Bora, Kristal renkte denizi bembeyaz kumları, zümrüt ormanları ile okyanusun ortasında ki  bu egzotik ada, sizlere unutulmayacak bir balayı vaadediyor. Hollywood yıldızlarının favori mekanı olduğunuda belirtmek lazım. 


Tayland körfezinde yer alan Koh Samui, heyecanlı telaşenin arkasından hem harika bir denize girmek, hemde farklı şeyler yapmak istiyorsanız,bu ada muhteşem bir tercih. Bembeyaz kumlarında güneşin ve denizin tadını doyasıya çıkarabilir, doğa masaj,dinlenme.. Düşlediğiniz tüm tatil planlarını kapsıyor.


Ege'nin incileri Yunan adaları içinde özgür aşk diyede tanımlanan birbirinden lezzetli yemekleri ile geleneksel Yunan kültürünü gemiden iner inmez Santorini'de hissedeceksiniz. Meşhur Mavi damlı Agiou Mina kilisesinin arkasından masmavi ufka ve volkanik kayalara tutunmuş beyaz evler bakan eşsiz manzara Santorini'nin özeti gibidir. Özellikle balayı tatili denildiğinde akla ilk gelen beyaz cennet Santorini.
Mutluluklar dileriz 😊

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

JAPONYA'DA GEZİLECEK YERLER

NORVEÇ'İN BAŞKENTİ OSLO

DÜNYANIN EN GÜZEL YERLERİ