GÖKDELENLERİN GÖLGESİNDE SİNGAPUR


Gökdelenlerin gölgesinde renkli sokaklar, sıcak insanlar ve renkler tanımlar bu toprakları... Uzak Doğu’nun karakteristik özelliklere sahip ada ülkesi Singapur, hoş görü ve huzurun hakim olduğu ortamıyla aynı zamanda ziyaretçilerini yatıştıran bir özelliğe sahip.

Dünyanın az sayıdaki şehir devletlerinden olan Singapur gezilecek yerler bakımından Uzak  Doğu‘nun en zengin yerlerinden biri. Malezya’nın hemen güneyinde yer alan bu ufak ülke gerek  sahip olduğu doğal güzellikleri gerekse de sahip olduğu turistik imkanları ile her yıl dünyanın bir çok noktasından milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor. 
Singapur gezilecek listenizin ilk sırasında şehrin simgesi olan Merlion Heykeli var. 8,6 metre uzunluktaki yarı balık yarı aslan şeklindeki heykel Singapur’un simgesi olarak kabul ediliyor. Aslan şehir olarakta nitelendirilen 70 tonluk heykeli ilk gördüğünüzde biraz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz ama Singapur’un simgesi önünde bir fotoğraf çektirmeden şehirden ayrılmayı düşünmeyin bile. Üstelik arka planda Singapur’un bir diğer simge yapısı olan Marina Bay Sands Oteli yer alıyor, bu iki simge yapı ile birlikte güzel fotoğraflar çektirebilirisiniz.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

JAPONYA'DA GEZİLECEK YERLER

NORVEÇ'İN BAŞKENTİ OSLO

DÜNYANIN EN GÜZEL YERLERİ